Recepty na slané i sladké palačinky

Panna cotta recept

Panna cotta je naprosto božská. Svařená smetana například s horkými malinami je ideálním zakončením každého oběda.

Ingredience: 

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce želatiny
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • ovoce

Vařenou smetanu můžeme nakonec nalít do jakékoli formičky, nebo dokonce misky. Nejlepším řešením, podle originálního receptu jsou ale formičky na srnčí hřbet. Želatinu povaříme společně s mlékem, přitom si dáváme pozor na to, abychom ji nepřivedli k varu. Jen pomalu ohříváme za občasného míchání.

V jiném hrnci si rozehřejeme šlehačku, připravíme si vanilkový lusk tak, že ho zbavíme dužiny, kterou nakonec přidáme k cukru. Ten společně s dužinou z vanilky přidáme ke smetaně a přivedeme společně k varu. Smetana postupně začne houstnout, ztlumíme plamen a přidáme pomalu želatinu, kterou vmícháme do smetany. Nakonec nalijeme do formiček a necháme alespoň 4 hodiny zatuhnout v ledničce.

Panna cotta je výborná, jak samotná, tak i například s omáčkou z ovoce. Malinovou, nebo jahodovou omáčku máme připravenou za pár minut jen pomocí šlehání s cukrem.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Sladké dezerty a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.