Recepty na slané i sladké palačinky

Pohankové palačinky

Pohanka sama o sobě má velmi zajímavou chuť, palačinkám dodá trošku jinou barvu, než jsme zvyklí. Pohankovou mouku je možné zakoupit běžně v supermarketech, nebo v obchodech se zdravou výživou.

Ingredience: 

  • 500 g pohankové mouky 
  • 1 l mléka 
  • 3 vejce 
  • 2 lžíce prášku do pečiva 
  • špetku soli 

V misce smícháme mouku, vejce, prášek do pečiva a sůl. Do připravené směsi přilijeme pomalu mléko a rozmícháme na tekuté těsto tak, aby se dali usmažit tenké palačinky. Pánev, na které budete palačinky smažit, by měla mít rovné dno, měla by být teflonová, aby se na ni těsto nepřilepovalo.

Pánev rozehřejeme, co nejvíc to půjde a smažíme zlatavé palačinky z obou stran. Ideálním řešením je podávat palačinky s javorovým sirupem, nebo čerstvým ovocem a domácí šlehačkou.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Palačinky sladké i slané a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.